Ще місяць тому Міністерство юстиції України гучно анонсувало початок «великого розпродажу» старих в’язниць. Під це й підлягає виправна колонія № 48 у Львові, що розташована на понад 10 га землі у районі, який активно забудовується. Колонію планують продати восени. Варто зазначити, що ця в’язниця суворого режиму вже 2 роки зачинена, передає Радіо Свобода.

Фото: radiosvoboda


Нині у виправній колонії ще працює кілька осіб. Створена ліквідаційна комісія, окремі приміщення здають в оренду.

Більшість будівель, зведених у 50-60-х роках минулого століття давно мали розібрати. Ця колонія була створена наприкінці 50-років, як дитяча, потім тут діяли майстерні, а з 1961 року це вже була установа суворого режиму. Нині з усього, що більш-менш збереглось, це будівля лазні і пекарні. Решта будівель перебувають у зруйнованому стані та заросли травою та деревами.

Фото: radiosvoboda


Але тут цінні не будівлі, а саме територія, через те що ділянка навколо активно забудовується міністр юстиції Денис Малюська сподівається продати цей об’єкт «недешево».

«Дуже непогане місце розташування, це недалеко від центру Львова. Площа більш-менш величезна, понад 10 гектарів. Тут близько 40 різних будівель загальною площею понад 42 тисяч квадратних метрів», – заявив міністр.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Фото: radiosvoboda


За його словами, львівська виправна колонія буде третьою, яку виставлять на продаж уже восени цього року.

Але місто має свої плани на цю ділянку, через велику забудову довкола мешканці довколишніх будинків скаржаться, що у цьому районі вулиць Стрийської і Хуторівка бракує шкіл, дитячих садочків, спортивних закладів.

Фото: radiosvoboda


«У цьому районі мешкає понад 10 тисяч львів’ян. Минулого року ми обговорювали, як ця територія колишньої колонії, яка закрита, мала б розвиватись. Ця ділянка понад 10 га і повинна виконувати функцію соціальної інфраструктури, а це наші пропозиції – басейн, школа, садочок, медіатека, робочі місця, можливо офісні центр, тобто те, що потрібно мікрорайону. Ці пропозицію буде надано інвестору», – каже заступник міського голови Андрій Москаленко.

Фото: radiosvoboda


Міська влада зможе вплинути на інвестора, який придбає нерухомість колишньої колонії. Адже виконавчий комітет міської ради визначає цільове призначення землі, затверджує містобудівні умови.

Нагадавши, Знай писав, що мати одного з ув'язнених звинуватила співробітників Лук'янівського СІЗО в побиттях свого сина і вимаганні грошей. Жінка зазначила, що його сина б'ють щоночі і вимагають гроші в розмірі 1500 доларів.

Тажке Знай повідомляв, що у Запорізькій в'язниці для неповнолітніх не реагують на скарги ув'язнених. Правоохоронці виявили низку порушень у утриманні неповнолітніх.

Нещодавно Знай передавав, що у Вільнянську колонію були передані бублики з так званим " сюрпризом».