Директор Інституту біології клітини НАН України Андрій Сибірний та його заступник Костянтин Дмитрук виграли гранти на розробку нового антибіотика та вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, стало відомо, що львівські науковці подали свої проєкти на конкурс Національного фонду досліджень України і 8 вересня дізналися про перемогу. Костянтин Дмитрук отримає 5,1 млн грн на розробку нового антибіотика.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay


«В контексті боротьби із коронавірусом важливим питанням також є застосування антибіотиків, адже відомо, що при підозрі на Covid-19 призначають кілька типів антибіотиків, аби запобігти розвитку супутніх бактерійних інфекцій», – розповів Костянтин Дмитрук.

Ще один львівський науковець, Андрій Сибірний отримає 10 млн грн на розробку вакцини від SARS-CoV-2. Вчений сподівається, що уже за шість місяців він з колегами отримає дріжджові продуценти вірусних білків, а тоді їх випробовуватимуть на тваринах.

«У світі вже кілька країн працюють над створенням вакцини від Covid-19. Ми врахували цей досвід у своїй роботі і для отримання антитіл маємо намір використовувати різні частини білка “корони” для уникнення зазначеного феномену. Напрацьовувати фрагменти вірусних білків будемо на дріжджах, адже це швидше і дешевше, ніж на тваринних клітинах», – зазначив доктор біологічних наук Андрій Сибірний.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Марцінків потужно проїхався по "червоній зоні" Зеленського.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, Шкарлет розповів, коли в Україні почнуться канікули.

Також Знай. ua писав, що МОЗ назвало умови для проведення ПЛР-тесту, що категорично заборонено.