На Львівщині Нацкорпус мітингує проти будівництва церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє телеграм-канал PavlovskyNews.

Так, стало відомо, що в місті Золочів священик УПЦ Максим Йоєнко з родиною купив приватний будинок, який почав реконструювати. Поруч розмістив вагончик для проведення богослужінь, а саму територію огородив залізним парканом.

Церква, фото: kaprizylka.ru
Церква, фото: kaprizylka.ru


Місцеві активісти пов'язують такі дії з наміром побудувати храм Московського патріархату, при цьому вони називають такі дії протизаконними.

"Мер міста Ігор Гриньків розповів нам, що вже подав до суду. У той же час місцеві активісти Нацкорпусу 7 вересня біля стін мерії провели акцію, зажадавши від влади більш активних заходів. На це відвели 2 тижні", - пишуть журналісти.

При цьому активісти зазначили, що зараз влада показує свою безпорадність "перед представниками церкви окупанта". Поки що представники Нацкорпусу не планують силових акцій, хоча місцевий лідер Нацкорпусу Богдан Бордун повідомив, що вистачає людей, готових "вирішити питання".

Сам протоієрей УПЦ Максим Йоєнко розповів журналістам, що церкву він не будує, а свій приватний будинок реконструює законно. Для богослужінь йому і людям вистачає вагончика.

Також портал "Знай.uа" писав, що Папа Римський віддав франківчанам мощі Андрія Первозванного: "Помоліться за здоров'я"

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадавши, що на Закарпаття унікальна церква повстане з попелу - її знають у всьому світі