У Львові десятки вагітних жінок у суді вимагатимуть дозволу на партнерські пологи.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Декілька вагітних львів'янок готують колективний судовий позов з вимогою дозволити партнерські пологи. Майбутні мами створили групу у Viber та координують у ній свої дії.

«В основному всі отримують відмови від пологових будинків. Ми збираємо всі відповіді-відмови. І на основі цих документів готуємо колективний позов. До речі, від МОЗ також прийшла відповідь, що воно буде розглядати, наскільки законною є заборона партнерських пологів у Львові», - розповіла активіста Діана Каночкіна.

пологовий будинок, скріншот з відео
пологовий будинок, скріншот з відео


Активістки зазначають, що прямої заборони партнерських пологів від Міністерства охорони здоров’я немає. Це рішення — міської та обласної влади.

Вагітні львів'янки мають намір позиватися до суду, адже вони впевнені, що чоловік має бути присутнім на пологах. Адже найбільше підтримка батька потрібна навіть не під час пологів, а після. Адже після пологів жінці потрібно кілька днів аби відновитися.

Начальник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис нагадує: зараз Львівщина у «помаранчевій зоні». Тож тут заборонені планові госпіталізації. А пологи прирівнюються до них.

«Ми розуміємо, що при партнерських пологах будуть сторонні люди, які заходять в пологові будинки, контактують з медперсоналом. І тільки з ціллю вберегти породіль, новонароджених дітей та медперсонал комісія ТЕБ і НС прийняла таке рішення», - зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Нагадавши, опубліковано "прайс" і умови соцдопомоги для українців.

Як повідомляв Знай.uа , Мінсоцполітики підтримає одиноких пенсіонерів, кому і коли належить допомога.

Також Знай.uа писав, що куди дзвонити, якщо ви стали жертвою торгівлі людьми, опубліковані номери телефонів.