У Львові правоохоронці затримали хлопця, який розгулював по місту з комуністичним символом.

Про це інформує поліція Львівської області.

Так, стало відомо, що у вівторок, 8 вересня близько 19.30 небайдужі громадяни доставили у Галицький відділ поліції чоловіка, одягненого у футболку, на якій був зображений комуністичний символ. Місцеві жителі помітили цього чоловіка на провулку Крива Липа.

У Львові здали в поліцію хлопця з комуністичним символом


Правоохоронці встановили особу доставленого громадянина – ним виявився 21-річний львів’янин.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Як раніше повідомляв інформаційний портал Знай, представники російської православної церкви зажадали "переселити" тіло Леніна з Мавзолею в інше місце.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що на Закарпаття в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, який викупили за скажені гроші.

Також повідомлялося, що українці незадоволені перейменуванням вулиць. Виявляється, більшість респондентів або індиферентні, або і зовсім проти декомунізації