За словами Олександри Бурди, директора Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» – опорного закладу, куди госпіталізують дітей з підозрою на коронавірус, дитяче населення хворіє рідше, аніж доросле. Водночас, на сьогодні кількість дітей, які хворіють на Covid-19, у порівнянні з весною, зросла. Про це йдеться на сайті Львівської обласної державної адміністрації.

«Діти набагато менше хворіють, аніж дорослі. Якщо у квітні була одна дитина позитивна, за травень – троє, то впродовж липня-серпня у нас в середньому до 30-40 пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19. На сьогодні на стаціонарному лікуванні у нас перебуває 14 хворих. Всього за період карантину у нас лікувались 180 пацієнтів, на щастя, жодного летального випадку», - розповіла під час брифінгу Олександра Бурда.

За її словами, перебіг коронавірусу у дитячого населення відрізняється від дорослого. В останніх це переважно дихальна недостатність, пневмонії. У дітей ковідні пневмонії виникають тільки у 20%-25% випадків. Переважно вони мають гарячку, розлади шлунково-кишкового тракту та ознаки інтоксикації організму.

«Лікуємо наших пацієнтів згідно протоколу. Діти перебувають на стаціонарі разом із батьками», - додає Олександра Бурда.

Так, діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп. Дитячих смертей від COVID-19 на Львівщині, на щастя, не зафіксовано.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але загалом захворіти можуть діти будь-якого віку. Малюки, зокрема немовлята, також вразливі до коронавірусної хвороби.

«Найменша дитинка, яка перебувала у нас на лікуванні – новонароджене немовля, найстарший наш пацієнт – 17-річний. Загалом переважають діти раннього віку – 3-4 роки", - розповіла директорка «Охматдиту».

В середньому період перебування у лікарні – тиждень, у важчих випадках цей час збільшується.

Зазначимо, що діти і дорослі повинні дотримуватися однакових рекомендацій щодо карантину і самоізоляції, якщо є ймовірність того, що вони контактували з хворим, або у випадку симптомів хвороби.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Бабкін переміг коронавірус і звернувся до прихильників: "Дуже підступний, підлий і хитрий"

Також портал «Знай.uа» писав, що Туреччина посилює карантин через рекордну кількість заражень: що робити українцям

Також портал «Знай.uа» писав, що У Зеленського життя харківських медиків оцінили в 10 тисяч у розпал пандемії