У Львівській дитячій лікарні "Охматдит" лікарі врятували 2-річну дитину в суботу, 5 вересня.

Повідомляється, що маленька дівчинка наковталася магнітних кульок, які йдуть в наборі конструктора "Лего". Батьки це помітили не відразу: в перший день крихітка проковтнула дев'ять кульок, інші 27 - на наступний день.

Все це залишалося непоміченим, поки у дитини не почалася блювота, тоді перелякані батьки викликали "швидку". Дівчинку в терміновому порядку прооперували, на щастя, все обійшлося. Дитину з мамою виписали вже в понеділок, 7 вересня.

Лікарі нагадують батькам, щоб ті уважно стежили за тим, з чим грає їхня дитина. Зокрема, конструктор "Лего" призначений для діток від трьох років, коли він вже повинні розуміти, що дрібні (та й великі) деталі ковтати не можна.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, "Знай.ua" повідомляв про те, що в Запорізькій області школяр прийшов на заняття з коронавірусом. Хворобу виявили випадково під час тестування. Батьки виявилися здорові, а дитина отримала позитивний результат тесту. Зараз клас, в якому навчається хлопчик, відправили на карантин.

Також "Знай.ua" писав про те, що в Харкові дітей посадили за парти, а про водопостачання школи забули. В одній зі шкіл міста відключили воду і створили дітям випробування в туалетах.

Нещодавно ми розповідали, як 1 вересня у Тернополі школярів привітали священики та поліцейські. Вони опублікували свої привітання в соцмережах і на офіційних сайтах.