Починаючи з вересня українські медики почнуть отримувати доплати. На це у бюджеті передбачено майже шість мільярдів гривень.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 6 вересня.

Так, стало відомо, що від вересня 2020 року українські медичні працівники почнуть отримувати доплати. Для того, щоб виплатити медикам обіцяне з бюджету виділили 5 995 000 гривень.

Максим Степанов - фото зі сторінки міністра у Фейсбук
Максим Степанов - фото зі сторінки міністра у Фейсбук


"З вересня і до кінця року усі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати... Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3 560 грн, середній медичний персонал - близько 2 500 грн, а молодший медичний персонал - близько 1 250 грн", - сказав він.

Степанов також наголосив, що доплати є лише "першим кроком", адже, на його думку, після інтернатури лікар має отримувати зарплату від 20-25 тисяч гривень. До того ж він зазначив, що у 2021 році заплановане "радикальне збільшення зарплат" медичним працівникам.

"У своїх розрахунках, які ми подали Міністерству фінансів, ми виходили з нашої законодавчої бази. У законі "Про програму медичних гарантій" чітко визначено, що на фінансування медгарантій повинно використовуватися не менше 5% ВВП. Саме такі цифри ми і закладаємо у своїх пропозиціях до бюджету наступного року", - пояснив він.

Нагадаємо, "Знай.ua" повідомляв про те, що в Запорізькій області школяр прийшов на заняття з коронавірусом. Хворобу виявили випадково під час тестування.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також "Знай.ua" писав про те, що в Харкові дітей посадили за парти, а про водопостачання школи забули. В одній зі шкіл міста відключили воду і створили дітям випробування в туалетах.

Нещодавно ми розповідали, як 1 вересня у Тернополі школярів привітали священики та поліцейські.