У Львові судять Ірину Фаріон. Про це розповіли у виданні "Вголос".

Повідомляється, що раніше до суду звернувся житель Макіївки, Донецької області, який заявив, що в одному з ефірів Ірина Фаріон "образила російськомовне населення", тому її потрібно покарати.

Читайте Знай в Google News!

Перше засідання у цій справі пройшло 31 Липня. Тоді заявник не з'явився до зали суду, а Фаріон назвала цей розгляд абсурдним і сказала, що це банальне переслідування за українську мову і позицію.

Сьогодні, 3 вересня, над Фаріон пройшло друге засідання суду у цій справі.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

У зв'язку з цим біля будівлі Шевченківського суду міста Львів зібралася акція протесту на підтримку Ірини Фаріон. Учасниками акції стали представники ВО "Свобода", яких очолив колишній заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський, громадські активісти та звичайні мешканці Львова. Вони принесли з собою партійні прапори з плакатами і скандували: "Руки геть від Ірини Фаріон".

Руслан Кошулинський на мітингу на підтримку Ірини Фаріон, фото: Вголос

"Не новизна, що за українську мову в Україні постійно переслідують. Але питання: чому? Відповідь проста. Тому, що влада на нашій землі - не наша, не українська влада. Що ж з цим робити? Забирати собі цю владу. Коли буде наша, українська, влада-будуть і наші, українські, закони." - заявив Руслан Кошулинський під час мітингу.

Акція підтримки Ірини Фаріон під Шевченківським райсудом Львова❗️ Руки геть від української мови❗️❗️❗️

Geplaatst door Руслан Кошулинський op Donderdag 3 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що офіс Зеленського оточили " вовки"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві євробляхи протестують проти "золотого" розмитнення

Також, "Знай.uа" писав, що медики закидали офіс Зеленського білими ромашками