Папа Римський Франциск закликав світову спільноту списати борги найбіднішим країнам, які постраждали від пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє інформаційний портал РБК-Україна.

Так, стало відомо, що Папа Римський пропонує списати борги найбіднішим країнам, які постраждали від пандемії коронавірусу. Він впевнений, що країни зіткнулися з серйозними наслідками в медичній, соціальній та економічній сферах.

Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube
Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube


Також Папа нагадав про історичну експлуатацію південних країн, яка призвела до виникнення “екологічного боргу” в результаті розграбування ресурсів.

“У цьому контексті я повторюю свій заклик до списання боргу найбільш уразливих країн в знак визнання серйозних наслідків медичних, соціальних та економічних криз, з якими вони стикаються в результаті COVID-19”, – йдеться у зверненні.

Згідно з оцінкою ООН, криза найбільше зачепила малооплачуваних робітників, жінок, молодь, біженців і мігрантів, людей з обмеженими можливостями, етнічні меншини та літніх людей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україну поспішають 4 нових віруси, епідеміологи схопилися за голову.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, Ковід в Україні пішов на відступ, медики святкують невелику перемогу.

Також Знай. ua писав, що симптоми Covid - 19 виникають саме в такому порядку: вмійте розпізнати хворобу.