Українці все частіше та частіше почали їздити на заробітки за кордон. Всі вони їдуть у пошуках кращого життя або в надії заробити на гідне життя в Україні. Але, за словами опитаних українських заробітчан, "рожеві окуляри" доводиться зняти вже після короткого часу перебування за кордоном.

Про це повідомляє програма розслідувань "Секретні Матеріали" на телеканалі 1+1.

Українці, які виїжджають за кордон у надії заробити гроші, часто повертаються додому з розчаруванням, не заробивши грошей, втративши час і переживши досвід зневажливого ставлення з боку закордонних роботодавців.

"Коли приїжджаєш в іншу країну, стикаєшся з цим менталітетом, з тією культурою, з проблемами, які тут є, і вже починаєш цінувати і розуміти, що не все так погано, як здається", – розповів трудовий мігрант Юрій.

Заробітчани, фото з youtube
Заробітчани, фото з youtube


Заробітчани розповіли, що українцям за кордоном платять мінімум, і при цьому часто намагаються різними способами оштрафувати або недоплатити.

"Нам обіцяли зарплату десь 5-5,5 тисяч. Ну це плюс-мінус тисяча доларів. Це 30,5 робочих днів ставка. А лютий, це короткий місяць, і він нам дає зарплату не за місяць, а порахував за 22 дні", – розповів герой програми Володимир.

Разом з тим, за словами реальних людей, які спробували працювати за кордоном, від українців вимагають максимальної віддачі. Тому українським заробітчанам працювати доводиться дуже важко. При такому навантаженні, за порівняні гроші можна заробляти і в Україні.

Заробітчани, фото: Getty Images
Заробітчани, фото: Getty Images


"Знаєте, як сарафанне радіо. Всі говорять: ось у Польщі, в Польщу, в Польщу поїхав, сам відчув, що це таке і як. За ті зусилля, які тут ти прикладаєш, можна прикладати на території України, і, в принципі, заробляти ті ж гроші", – розповів трудовий мігрант Юрій.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українцям заборонили в'їзд до Польщі через Китайський вірус, 5 років вдома.

Як повідомляв Знай. ua, Українська заробітчанка роками працювала в Італії, щоб придбати бажану квартиру для сина.

Також Знай. ua писав, що в Україні з'являться нові аеропорти для заробітчан, Кабмін схвалив проект.