Львівський депутат від партії «За майбутнє», Тарас Батенко звернувся до голови «Львівгазу», через дії працівників його підприємства, які «фактично шантажують» сотні львів’ян відключенням від газу.

Йдеться про три випадки, по яких до Тараса Батенка звернулись мешканці міста, передає портал Діло.

Так, 5 серпня мешканцям будинку №162 по вул. Любінській три доби не постачали газ під приводом проведення протиаварійних робіт для заміни газової труби. Таким чином, монополіст примушував голову ОСББ без ознайомлення підписати Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

Комуналка, скріншот: YouTube
Комуналка, скріншот: YouTube

28 серпня схожа ситуація трапилась з мешканцями вул. Олени Степанівни, 8. За словами депутата від них вимагали підписання договору про розподіл наземних мереж в обмін на включення газу.

«Працівники «Львівгазу» попросили позакривати усі борги на транспортування газу та почали вимагати від ОСББ підписання договору про розподіл мереж, щоб брати гроші за обслуговування цих мереж при тому, що люди за доставку погасили заборгованість. Таким чином, залишили 80 домогосподарств без газу на вихідні», – йдеться у зверненні нардепа.

Подібна ситуація сталася і 26 серпня, АТ «Львівгаз» перекрив газопостачання для усіх побутових споживачів багатоквартирного будинку по вул. Жасмінова, 5- Б. Це відбулося під приводом ремонтних робіт, але з'ясувалося, так боржників змушують оплатити заборгованість.

«Дані дії виглядають як шантаж, а це протизаконно, адже ті квартири, які не мають заборгованості, залишились також без газопостачання. У зв’язку з цим, прошу взяти цю справу під особистий контроль та невідкладно відновити газопостачання вищезазначеним побутовим споживачам та привести дії «Львівгазу» у відповідність до чинного законодавства», – заявив у зверненні до голови правління ПАТ «Львівгаз» Тарас Батенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Раніше повідомляли, профспілка працівників вугільної промисловості вимагає від МІУ відкликати проєкт наказу про уніфікацію плати за порожній пробіг.

Як повідомляв Знай.uа, "Нафтогаз" підвищив ціни на газ для населення через зростання цін на хабі в Європі.

Знай.uа писав, Закарпаття заполонила армія безробітних, всьому виною карантин.