На Львівщині селяни вирощують городину на забрудненому свинцем ґрунті.

Про це повідомляє Держекоінспекція у Львівській області.

Так, стало відомо, що на Львівщині у пробі ґрунту, відібраній на території Лисиничівської сільської ради, виявлено перевищення показників фосфору, цинку та свинцю. Зазначимо, що ґрунт на перевірку взято 11.08.2020 на території Лисиничівської сільської ради Пустомитівського району під час проведення заходів державного нагляду.

Фото: Держекоінспекція у Львівській області


На земельній ділянці, прилеглій до місця складування твердих побутових відходів та тваринних решток вниз по рельєфу з північно-східної сторони зафіксовано перевищення по показниках: п’ятиоксид фосфору – в 2,1 рази, цинк – в 3,4 рази, свинець – в 2,3 рази.

Всі матеріали заходів держконтролю Інспекція скерує у правоохоронні органи для встановлення осіб, винних у порушенні вимог природоохоронного законодавства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Запоріжжі заводи смерті змусять включити фільтри: "досить труїти людей!"

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» Комунальники Кличка зіпсували повітря на очах у киян -" а Віталіку норм"

Також «Знай.uа " писав, що Українців попередили про викид отрути, яку додають до газу-людям радять закрити вікна і не висовуватися