На Львівщині двоє маленьких дітей опинилися у реанімаційному відділенні Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру через укуси змій. Про це повідомили у зазначеному закладі.

Зазначається, що одній постраждалій дитині - шість років, вона з Червонограда. Другій крихітці – лише три рочки, вона мешкає в Дрогобичі.

За інформацією завідувача відділення Романа Собка, на старшу дівчинку змія напала, коли та збирала ожину. Гадюка ховалася під кущем і атакувала дитину зненацька.

Менша дівчинка зіткнулася з отруйною змією прямо посеред дороги. Обидві дитини зараз перебувають під наглядом лікарів-реаніматологів, їм надають необхідну медичну допомогу. Стан обох постраждалих медики оцінюють як стабільний.

У відділенні зазначають, що цього року кількість дітей, постраждалих від зміїних нападів, значно більша, ніж зазвичай. Дехто з маленьких пацієнтів надходив у вкрай важкому стані.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Надання першої допомоги при укусах повзучих тварюк — головне вижити. В Україні значно почастішали випадки атаки змій на людей, в країні не вистачає протиотрути.

Також портал «Знай.uа» писав, що На Франківщині швидка залишила помирати чоловіка з хворим серцем: "Він просто п'яний"

Також портал «Знай.uа» писав, що У Чернівцях провели унікальні операції на мозку, малюки народилися заново: "Мамочко, я здоровий!"