90-річна докторка медичних наук, відома гематологиня Ярослава Виговська закликає українців припинити жарти з коронавірусом та серйозно ставитися до заходів запобіганню поширенню вірусу.

Про це повідомляє Високий Замок.

Так, старший науковий співробітник Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України, професор, доктор медичних наук, лікар-гематолог вищої категорії Ярослава Виговська є однією з найстарших медиків на Львівщині, якій вдалося побороти Covid-19.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео


За словами лікарки, ця хвороба виснажує всі ресурси організму, тому варто бути гарно фізично підготовленим. Ярослава Іллівна вже багато років займаються плаванням, вона впевнена, що саме це допомогло їй одужати.

Зараз багато українців не серйозно ставляться до всіх впроваджених карантинних заходів. На її думку, це спричинено тим, що більшість навіть не уявляють що таке коронавірус. Лікарка закликає українців не жартувати з ко­ронавірусом та більше часу залишатися вдома.

Ярослава Виговська


«Люди жахливо ставляться одне до од­ного, а передусім — до себе самих. Гро­мадський транспорт переповнений, паса­жири — без масок… Їду у трамваї на роботу. Заходить жінка з дитиною 6−7 років. Вона без маски, і дитина без маски. Звертаюся до неї: „Жінко, якщо ви вже про себе не ду­маєте, то бодай дитину захистіть!“. Гляну­ла на мене як на вовка, але ні на себе, ні на дитину маски так і не вбрала.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Якби ті, хто кричить, що вірусу не існує, пережили б те, що я, то носили би 10 масок нараз! Люди не розуміють, що треба берегтися. Тому швидко ми цієї інфекції не позбудемося — захворюваність й надалі зростатиме», — з сумом констатує Ярослава Іллівна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україну поспішають 4 нових віруси, епідеміологи схопилися за голову.

Як повідомляв Знай. ua, кКовід в Україні пішов на відступ, медики святкують невелику перемогу.

Також Знай. ua писав, що симптоми Covid - 19 виникають саме в такому порядку: вмійте розпізнати хворобу.