Львівський сирник стане зіркою вашого столу - рецепт галицьких господинь
Неможливо відірватися від цієї смакоти
Инна ОленичАвтор
Львівський сирник це безсумнівно найсмачніша сирна випічка. Він буквально тане в роті, і не залишає нікого байдужим. Якщо вам хоч раз у житті довелося спробувати справжній львівський сирник, то він залишиться у вашому серці назавжди.
Він завжди виходить м'яким і ніжним, буквально тане в роті, хоча має досить щільну структуру. Львівський сирник найкраще приготувати з вечора і подати до ранкової кави.
Для приготування знадобиться:
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
500 г сиру; 3 яйця; 150 г цукру; 1 пакетик ванільного цукру; 1 ст. л. картопляного крохмалю; 1 лимон; 100 г родзинок. Для шоколадної глазурі: 2 ст. л. вершкового масла; 3 ст. л. сметани; 2 ст. л. цукрової пудри; 2 ст. л. какао; кулінарна посипка для прикраси. Форма для випічки 21х11 см
Спосіб приготування.
Фото: Наташа Имшенецкая
Для початку сир потрібно розтерти з яйцями, цукром, ванільним цукром. В результаті повинна вийти гладка пишна сирна маса. Додати крохмаль і знову добре перемішати. ⠀ З лимона зняти цедру. Ізюм розпарити в окропі протягом 5 хвилин, потім обсушити. У сирну масу додати родзинки і цедру лимона, перемішати. Форму для випічки, якщо вона не силіконова, застелити промасленим папером. Викласти рівномірно сирну масу. ⠀ Поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин. Потім вогонь вимкнути і залишити в духовці на 10 хвилин. Вийняти форму з сирником з духовки і остаточно остудити. При охолодженні сирник трохи осяде.
Готуємо глазур. У каструльці потрібно розтопити вершкове масло, додати цукрову пудру і перемішати до повного розчинення. Додати сметану, довести до кипіння, всипати какао, трохи поварити до загустіння (3-4 хвилини), не допускаючи кипіння глазурі. ⠀ Повністю остиглий сирник покрити шоколадною глазур'ю з усіх боків, за бажанням прикрасити кулінарною посипкою.