Львівський сирник це безсумнівно найсмачніша сирна випічка. Він буквально тане в роті, і не залишає нікого байдужим. Якщо вам хоч раз у житті довелося спробувати справжній львівський сирник, то він залишиться у вашому серці назавжди.
Він завжди виходить м'яким і ніжним, буквально тане в роті, хоча має досить щільну структуру. Львівський сирник найкраще приготувати з вечора і подати до ранкової кави.
Для приготування знадобиться:
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися500 г сиру;
3 яйця;
150 г цукру;
1 пакетик ванільного цукру;
1 ст. л. картопляного крохмалю;
1 лимон;
100 г родзинок.
Для шоколадної глазурі:
2 ст. л. вершкового масла;
3 ст. л. сметани;
2 ст. л. цукрової пудри;
2 ст. л. какао;
кулінарна посипка для прикраси.
Форма для випічки 21х11 см
Спосіб приготування.
Для початку сир потрібно розтерти з яйцями, цукром, ванільним цукром. В результаті повинна вийти гладка пишна сирна маса. Додати крохмаль і знову добре перемішати.
⠀
З лимона зняти цедру. Ізюм розпарити в окропі протягом 5 хвилин, потім обсушити. У сирну масу додати родзинки і цедру лимона, перемішати.
Форму для випічки, якщо вона не силіконова, застелити промасленим папером. Викласти рівномірно сирну масу.
⠀
Поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин. Потім вогонь вимкнути і залишити в духовці на 10 хвилин. Вийняти форму з сирником з духовки і остаточно остудити. При охолодженні сирник трохи осяде.
Готуємо глазур. У каструльці потрібно розтопити вершкове масло, додати цукрову пудру і перемішати до повного розчинення. Додати сметану, довести до кипіння, всипати какао, трохи поварити до загустіння (3-4 хвилини), не допускаючи кипіння глазурі.
⠀
Повністю остиглий сирник покрити шоколадною глазур'ю з усіх боків, за бажанням прикрасити кулінарною посипкою.
Приємного апетиту!
⠀
Нагадавши, Знай писав, що слива-один з фруктів, який можна перетворити в корисні цукати.
Також Знай, що кукурудзу можна не тільки варити, але і зробити різні смачні страви.
Нещодавно Знай передавав, що деруни відійшли на другий план через цибриків.