Львівський сирник це безсумнівно найсмачніша сирна випічка. Він буквально тане в роті, і не залишає нікого байдужим. Якщо вам хоч раз у житті довелося спробувати справжній львівський сирник, то він залишиться у вашому серці назавжди. 

Він завжди виходить м'яким і ніжним, буквально тане в роті, хоча має досить щільну структуру. Львівський сирник найкраще приготувати з вечора і подати до ранкової кави.

Для приготування знадобиться:

500 г сиру;
3 яйця;
150 г цукру;
1 пакетик ванільного цукру;
1 ст. л. картопляного крохмалю;
1 лимон;
100 г родзинок.
Для шоколадної глазурі:
2 ст. л. вершкового масла;
3 ст. л. сметани;
2 ст. л. цукрової пудри;
2 ст. л. какао;
кулінарна посипка для прикраси.
Форма для випічки 21х11 см

Спосіб приготування. 

Фото: Наташа Имшенецкая


Для початку сир потрібно розтерти з яйцями, цукром, ванільним цукром. В результаті повинна вийти гладка пишна сирна маса. Додати крохмаль і знову добре перемішати.

З лимона зняти цедру. Ізюм розпарити в окропі протягом 5 хвилин, потім обсушити. У сирну масу додати родзинки і цедру лимона, перемішати.
Форму для випічки, якщо вона не силіконова, застелити промасленим папером. Викласти рівномірно сирну масу.

Поставити в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин. Потім вогонь вимкнути і залишити в духовці на 10 хвилин. Вийняти форму з сирником з духовки і остаточно остудити. При охолодженні сирник трохи осяде.

Готуємо глазур. У каструльці потрібно розтопити вершкове масло, додати цукрову пудру і перемішати до повного розчинення. Додати сметану, довести до кипіння, всипати какао, трохи поварити до загустіння (3-4 хвилини), не допускаючи кипіння глазурі.

Повністю остиглий сирник покрити шоколадною глазур'ю з усіх боків, за бажанням прикрасити кулінарною посипкою. 

Приємного апетиту!

Популярні новини зараз

Зраджена Тарзаном Наташа Корольова виставила тіло напоказ: "Роздягнуся догола"

Київське метро побило черговий рекорд: "В жодній країні Європи"

Унікальний бізнес львівського фермера привернув увагу всього світу: "3 мільйони євро з 1 гектара"

У київському метро виявили невідомі бактерії - китайський вірус і сибірка здадуться "квіточками"

Показати ще

View this post on Instagram

Львовский сырник ⠀ Пожалуй, Львовский сырник - это самая вкусная творожная выпечка, которую мне приходилось пробовать и готовить. Он всегда получается мягким и нежным, буквально тающим во рту, хотя имеет довольно плотную структуру. Львовский сырник лучше всего приготовить с вечера и подать к утреннему кофе. Для приготовления Львовского сырника понадобится: 500 г творога; 3 яйца; 150 г сахара; 1 пакетик ванильного сахара; 1 ст. л. картофельного крахмала; 1 лимон; 100 г изюма. Для шоколадной глазури: 2 ст. л. сливочного масла; 3 ст. л. сметаны; 2 ст. л. сахарной пудры; 2 ст.л. какао; кулинарная посыпка для украшения. Форма для выпечки 21х11 см ⠀ Творог растереть с яйцами, сахаром, ванильным сахаром. ⠀ Должна получиться гладкая пышная творожная масса. Добавить крахмал и снова хорошо перемешать. ⠀ С лимона снять цедру. Изюм распарить в кипятке в течение 5 минут, затем обсушить. В творожную массу добавить изюм и цедру лимона, перемешать. Форму для выпечки, если она не силиконовая, застелить промасленной бумагой. Выложить равномерно творожную массу. ⠀ Поставить в разогретую до 190 градусов духовку на 45 минут. Затем огонь выключить и оставить Львовский сырник в духовке на 10 минут. Вынуть форму с сырником из духовки и окончательно остудить. При остывании сырник немного осядет. Приготовить глазурь. В кастрюльке растопить сливочное масло, добавить сахарную пудру и перемешать до полного растворения. Добавить сметану, довести до кипения, всыпать какао, немного поварить до загустения (3-4 минуты), не допуская кипения глазури. ⠀ Полностью остывший сырник покрыть шоколадной глазурью со всех сторон, по желанию украсить кулинарной посыпкой. Убрать сырник в холодильник на 5-6 часов или на ночь. Вкусный и нежный Львовский сырник готов. ⠀ Приятного аппетита, радуйте своих близких! ⠀ Автор: Наташа Имшенецкая ⠀ #десерт #торт #вкусно #рецепты #кулинария #еда #recepty #vkusno #kulinariya

A post shared by Го готовить вкусно (@go_gotovitvkusno) on

Нагадавши, Знай писав, що слива-один з фруктів, який можна перетворити в корисні цукати.

Також Знай, що кукурудзу можна не тільки варити, але і зробити різні смачні страви.

Нещодавно Знай передавав, що деруни відійшли на другий план через цибриків