На Львівщині з похолоданням та відкриттям навчальних закладів може бути друга хвиля захворювання на Covid-19. Уже зараз на у Львівській області зросла наповненість ліжкомісць.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Так, стало відомо, що на Львівщині є госпіталізованими 1403 пацієнти, лікарні першої хвилі заповнені на 90 %, другої — від 20 % до 30 %. Загальний відсоток наповненості лікарень становить 53 %.

Загалом Львівщина за даними Центральної комісії ТЕБ і НС перебуває у помаранчевій зоні.

карантин в Україні, фото: znaj.ua
карантин в Україні, фото: znaj.ua


«Самбір є в так званій червоній зоні, за 14 днів відповідні рішення державна комісія ТЕБ і НС переглядатиме. Триває планова робота над проведенням тестувань, черги великої нема, зараз є лише 130 незроблених тестувань. За вихідні із 700 ПЛР тестів зробили 90 %. Львівщина уже не лідирує за кількістю нововиявлених хворих. Ми перебуваємо десь на 5–6 місці. Це добре, враховуючи заповненість ліжок. Однак варто дотримуватись карантинних заходів», — повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Більшість важкохворих пацієнтів у лікарнях області це люди із супутніми захворюваннями віком від 50 років, тож закликав ретельніше ставитись до свого здоров’я людям зі зниженим імунітетом.

«Із настанням похолодання та відкриттям навчальних закладів може бути друга хвиля Covid-19, тому дуже важливо зберігати дотримання карантинних норм та особистої безпеки», — сказав Іван Собко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Нагадаємо, Єгипет ввів нове правило для українських туристів, що потрібно мати при собі з 1 вересня.

Як повідомляв Знай. ua, киян першими в Україні "посадять на голку", вакцина від китайського вірусу на підході.

Також Знай. ua писав, що жовтий Київ, Помаранчевий Львів та червоні Чернівці, карантин знову перемалював карту України