Маленький українець врятував свою крихітну сестричку від раку кісткового мозку.

Про це повідомляє інформацій портал “Експрес”.

Так, стало відомо, що семирічний Андрій врятував від ракового захворювання свою сестричку Аню, ставши для неї донором. У багатодітній сім’ї маленька Аня захворіла на лейкемію. Лікарі сказали, що це вроджена хвороба і донором може стати будь-хто з її братів і сестер.

Семирічний Андрій врятував від раку маленьку Аню


“За мою практику це перший раз, коли кожна дитина з сім’ї може бути донором. Адже заведено вважати: максимальний шанс, що одна дитина підійде інший – 25%”, – розповів Олександр Лисиця, завідувач відділення трансплантації кісткового мозку Охматдиту.

Після необхідних обстежень і досліджень крові донором вибрали семирічного Андрія. Після цього маленькій крихітці провели трансплантацію.

“У донечки повністю був відсутній імунітет. На 20-й день після операції з’явилися перші лейкоцити, це свідчило, що новий кістковий мозок запрацював”, – згадує мама дівчинки.

Нещодавно дівчинці виповнилося два роки, Андрій для неї улюблений братик. Після операції у неї стала друга негативна група крові, як і у Андрія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у юного сироти відмовляють нирки, потрібна термінова операція

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай.uа" маленька принцеса чіпляється за життя, потрібна термінова операція на мозку

Також "Знай.uа" писав, що маленький янголятко мучиться через рідкісну патологію, діагноз пролунав як вирок