Мешканців Львівщини попередили про сильний туман, водіям регіону слід бути особливо обачними.

За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на території Львівської області 20 серпня вночі та вранці подекуди туман видимістю 200–500 м.

Туман, фото: Pixabay
Туман, фото: Pixabay


У тумані людське око втрачає здатність точно розраховувати відстань. Усі предмети сприймаються розташованими далі, ніж насправді – це так званий оптичний обман. Аби уникнути аварій під час туману водіям потрібно дотримуватись безпечної дистанції, не перевищувати швидкість руху, утримуватись від різкого гальмування. Крім того, потрібно рухатися лише з включеним ближнім світлом.

Коли потрапили в туман, слід забути про маневрування, обгони, випередження. Якщо ж є гостра необхідність такого маневру, то будь-яким способом попередьте навколишніх про свої наміри: світлом фар, сигналом, поворотником.

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з жаркими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.