Львівський кардинал Мар’ян Яворський у важкому стані потрапив у лікарню в Польщі.

Про це повідомляють у Львівській Архідієцезії Римо-католицької церкви.

Так, стало відомо, що львівський кардинал РКЦ Мар’ян Яворський потрапив у лікарню в Польщі.

Кардинал Мар’ян Яворський


«Кардинал Мар’ян Яворський, львівський архієпископ сеньйор, якому пішов 94-й рік, потрапив до лікарні у Польщі. Перебуває у важкому стані в кардіології. Прохання про сердечну молитву за здоров’я Його Еміненції. Пам’ятаймо в молитві лікарів і медперсонал, котрі його рятують», — повідомляють у Львівській Архідієцезії Римо-католицької церкви.

Додамо, Мар'ян Францішек Яворський — польський римо-католицький священник, архієпископ-митрополит Львівський. Перший кардинал серед Львівських архієпископів, з 1998 року.

Народився у Львові, Львівське воєводство, Польща. Прийняв таїнство священство 1950 року з рук архієпископа Евгеніуша Базяка. Випускник Ягеллонського і Люблінського католицького університету.

Почесний прелат, ректор Краківської папської академії, голова Конференції римо-католицьких єпископів України. У 2008 року вийшов у відставку, передавши Львівське архієпископство Мечиславу Мокшицькому. Нагороджений орденами Ярослава Мудрого, Відродження Польщі, Білого Орла.

Нагадаємо, що на Тернопільщині знайшли унікальний храм зі 100-річною історією.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українців пустять у церкви, незважаючи на коронавірус.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, що на Закарпатті гаряча парочка зробила "це" під церквою.