У львівських дитячих садочках із вересня запровадять статеве виховання.

Про це повідомляє інформаційний портал 032.ua.

Так, стало відомо, що у Львові із вересня у дитячих садочках та школах Львова планують впровадити сексуальне (статеве) виховання. Це надзвичайно важлива тема, тому батьки не повинні соромитися, а навпаки, з дітьми повинні обговорювати це задля уникнення проблем у майбутньому.

Дитячий садок / фото: Unsplash
Дитячий садок / фото: Unsplash


“Удома батьки не мають уникати цієї теми, вони мають говорити з дитиною відповідно до її віку та розвитку. Ми повинні навчити педагогів та батьків вчасно та правильно про це говорити, адже деякі питання у 14 років обговорювати вже запізно”, — наголосила Світлана Локотко, методист навчально-методичного центру міста Львова.

Статеве та сексуальне виховання для львівської малечі не буде окремим предметом, будуть впроваджені деякі виховні елементи у весь освітній процес. Це буде схоже на процес спілкування з дітьми упродовж всього дня. Педагоги будуть робити акцент на безпеку тіла дитини та адекватну поведінку. Адже статевий розвиток дитини передбачає навчання особистої гігієни.

Дитячий садок, скріншот: YouTube
Дитячий садок, скріншот: YouTube


Статевому вихованню викладачі дитсадочків будуть навчатися за допомогою лекцій психологів та спеціалістів у цій сфері. Відповідне навчання також можуть проходити і батьки, задля обговорення цієї теми вдома. Спочатку сексуальне навчання запровадять у форматі пілотного проєкту у певних дитсадках.

“Якщо батьки планують відмовитися від такого виховного процесу, то це їх право. Однак, ми обов’язково будемо з ними говорити про причини їх відмови, ймовірно якісь страхи та хвилювання. І ці всі речі — це нормальне явище. Я гадаю після того, як ми пояснимо всі нюанси, сумнівів у них не залишиться”, — додала методист.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Львові відкриють новий дитячий садок, місця вистачить усім.

Як повідомляв Знай.ua, в Дніпрі голий збоченець вивалив "дружка" на очах у дітей, батьки в жаху.

Знай.ua писав, юні хмельничани взяли "золото" на ЗНО - ура, 200 балів.