У Львові активісти створили справжній дощовий сад. Такий сад допомагатиме затримати дощову воду.

Про це повідомляє інформаційний портал Greenpost.

Так, у Львові екоактивісти ГО "Плато" створили міський дощовий сад. Він знаходиться на перетині вулиць Бандери та Чупринки, раніше там знаходився дивний об'єкт: бетонна стіна заввишки в 6-8 метрів, з купою досить значних упорядкованих дірок. За цією стіною знаходиться невелика зелена зона. Споруда залишилася ще з радянських часів.

Фото: Greenpost


Активісти прибрали біля стіни та озеленили стіну вертикально зростаючими рослинами: плющем і виноградом. Вологу рослини беруть з дощового саду — ще одного рішення, яке активісти Анжеліка і Микола реалізували у цьому просторі. При великих опадах, з даху будинку, розташованого впритул до стіни, стікало багато води. Це призводило до підтоплення підвальних приміщень та підмивання фундаменту. Щоб вирішити й цю проблему, активісти спорудили спеціальний сад.

Фото: Greenpost


Для початку вони викопали яму глибиною близько метра. За розрахунками, площа такого саду повинна складати близько 2% від площі поверхні, з якої стікає вода. Отриману яму виклали гідроізоляційним матеріалом, поклали дренажну трубу і заповнили шарами щебенем, піском і землею. Зверху вони висадили рослини, стійкі до різних погодних умов і вивели іншу трубу, яка дозволить виводити надлишки вологи в ґрунт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Greenpost


Такий сад допомагає затримати дощову воду. Тепер ця вода живить невеликий сад, який прикрашає навколишній простір.

Нагадавши, Знай писав, що частина України потрапила в Червону карантинну зону, що накладає обмеження на роботу громадського транспорту.

Також Знай повідомляв, що в Запоріжжі в громадському транспорті з'явилися валідатори для оплати проїзду.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові спіймали зацепера, який катався на даху трамвая.