Львівських випускників нагородили преміями за найвищі бали на зовнішньому незалежному оцінюванні.

Про це повідомляє інформаційний портал ZAXID.NET.

Так, у Львові нагородили преміями 33 випускників, які склали ЗНО на найвищі бали. Грошові премії випускникам вручив мер міста Андрій Садовий. Грошові сертифікати отримали випускники шкіл, які склали ЗНО на 200 та 400 балів із базових дисциплін. Учні отримали по 5 та 10 тисяч гривень відповідно.

фото прес-служби ЛМР


«Ми завжди інвестували гроші в освіту і будемо робити це зі ще більшими потугами. От сьогодні я вручив сертифікати Соломії-Анні Мазур, яка отримала на ЗНО 200 балів. Вона ж подарувала мені книжку, яку сама написала, — іронічно-філософську повість. І як не допомагати таким дітям? Львів має 41 дитину, яка має 200-400 балів, це у 2,5 рази більше, ніж у Києві й усіх інших містах», — розповів міський голова Андрій Садовий.

фото прес-служби ЛМР


Андріяна Сущенко — серед тих, хто склав зовнішнє на 200 балів. Такий результат дівчині вдалось отримати з історії. Пов'язати своє життя вона хоче з літаками.

«Мені хотілось стрибати від радості. Вдячна вчителям, які мене готували, й директорові своєї школи №60. Складала ще українську мову й англійську. Подаватиму документи в авіаційний університет у Києві, буду бортпровідницею. Хоч жодного разу не літала в літаку, але не боюсь», — каже Андріяна.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

фото прес-служби ЛМР


Варто відзначити, що такі грошові премії учням львівських шкіл, гімназій та ліцеїв місто вручає вже четвертий рік поспіль. А лідером за результатами зовнішнього незалежного оцінювання в Україні Львів є з 2010-го року.

Нагадаємо, що школярі сядуть за парти 1 вересня, але є неприємний нюанс.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українських школярів поділять на 4 групи.

Також "Знай.ua" писав, що з вересня у школах України обов'язково будуть вимірювати температуру і користуватися масками.