На Львівщині художник вирішив підтримати білорусів в їх тязі до свободи і бажанні змінити владу в країні. Для цього молодий чоловік підпал символ поліції і ОМОНу-щити.

Перформанс влаштував Львівський вуличний художник dart_painter. Він назвав своє рішення "26". Головною метою стала підтримка протестів у Білорусі. Про спалив 26 щитів поліції в полі за містом, щоб показати, що свавілля влади не пройде.

Перформан створювався в полях Волинської області. Для втілення ідеї в життя dart_painter створив 26 щитів з товстого паперу на принтері. Також він створив каркаси з дерева і макет хлопчика.

Сам dart_painter розповів, що підпал вдалося втілити в життя не з першого разу, а ідея виникла спонтанно. Щити він вибрав, так як вони візуалізують свавілля, що відбувається в сусідній країні. Також художник розповів, що за щитами повинна була стояти людина, яка за задумом автора керувала всім цим. Образ дитини зі сльозами на очах – це асоціація з Олександром Лукашенком, який не може розлучитися з владою і визнати свою поразку. Також dart_painter зазначив, що зараз у Лукашенка істерика, яка змушує його приймати невірні і хаотичні рішення і виконувати якісь абсурдні дії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що співробітники "Белтелерадіокомпанії", яка об'єднує державні канали і радіостанції Білорусі, влаштували страйк і відмовилися виходити на роботу.

Також Знай повідомляв, що Олександр Лукашенко зустрівся зі своїми прихильниками і заявив, що перевиборів не буде.

Нещодавно Знай передавав, що в Білорусі може повторитися сценарій по захопленню частини територій. До кордонів рухається російська військова техніка.