У Львівській області щодня зростає кількість хворих на двосторонню пневмонію, викликану коронавірусною інфекцією. Ці пацієнти не відчувають ознак захворювання, про які повідомляє ВООЗ. Про це повідомила головний епідеміолог області Наталія Тимко, передає Укрінформ.

«З'явилися випадки, яких раніше не було. Наприклад, коли захворів один з членів сім'ї, обстежують його родича. І при відсутності кашлю, задишки виявляють двостороннє запалення легенів, яке специфічне для коронавірусної хвороби» ,- розповіла Тимко.

Вона пояснила, що безсимптомна пневмонія виникає у тих, хто не здатний боротися з коронавірусом. Безсимптомна форма хвороби небезпечніше, так як її складно діагностувати через відсутність скарг у пацієнтів. У таких хворих вище шанс померти від ускладнень. Подібний перебіг захворювання Тимко пояснила тим, що вірус мутує і стає Болле адаптованим.

На сьогоднішній день у Львівській області зафіксовано 11 308 хворих коронавірусом. 3040 чоловік видужали 310 осіб померли.

Нагадавши, Знай писав, що спільнота" Уляна Супрун " у Facebook оновила рекомендації для носіння масок. Тепер виявляється не можна носити респіратори з клапанами для видихання, так як вони можуть бути потенційним тунелем для виходу назовні вірусу в частинках слини зараженої людини.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Знай повідомляв, що в Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про розробку вакцини від коронавірусу. Про це говорив міністр Максим Степанов, який розповів про дослідження в цьому напрямку.

Нещодавно Знай передавав, що Харківський театр опери та балету пішов на карантин повним складом. Коронавірус скосив кількох артистів.