На Львівщині вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Романа Точина.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Так, у четвер, 6 серпня Герою Небесної Сотні Роману Точину могло б виповнитися 50 років. Пам’ять Героя вшанували рідні та друзі покладанням квітів у місті Ходорів, де він похований. Представники духовенства провели чин панахиди.

Фото пресслужби Львівської ОДА


Після цього у вестибюлі Львівської обласної адміністрації встановлено присвячений Герою стенд із виставки “Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини” Музею визвольної боротьби України, що є відділом Львівського історичного музею.

Зазначимо, що Точин Роман Петрович народився 6 серпня 1970 року, у місті Ходорів. Він був напівсиротою, батько помер у ранньому віці, мати сама виховувала двох синів. Після школи хлопець закінчив технікум, згодом служив у хімвійськах. Працював у будівельному бізнесі.

Фото пресслужби Львівської ОДА


Після того, як силовики 30 листопада 2013 року побили студентів у Києві, без вагань зібрався і поїхав до столиці. Вже 1 грудня був на Майдані. Згодом долучився до Першої сотні, охороняв барикади на вулиці Інститутській.

Відійшов у вічність на 44-му році життя. Снайпер вбив Романа 20 лютого 2014 року, коли він намагався витягнути з-під обстрілу поранених побратимів під час контратаки на Інститутській. Лижний шолом Романа пробила куля, влучивши у праву скроню.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Фото пресслужби Львівської ОДА

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше путінські найманці жорстоко розправилися з пораненим днепрянином знущалися і знімали на відео

Як повідомляв портал "Знай.uа" "Зброю в руки боятися брати"- український воїн відновив страшні події під Слов'янськом, неможливо повірити.

Також повідомлялося, що 25 липня, виповнилося 6 днів з дня смерті Степана Чубенко. Смерті, яка показала, що в окупаційних військах людей немає. Є тільки звірі, які за хрусткі папірці готові піти на будь-який злочин, і людське життя для них нічого не варто.