У Львові син померлої від коронавірусу лікарки не може отримати компенсацію, бо його не вважають членом сім'ї , син померлої готує позов до суду.

Про це повідомляє ТСН.

Так, стало відомо, що у Львові син лікарки, яка померла внаслідок зараження на роботі коронавірусом, не може отримати компенсацію за втрату матері. У жінки не було батьків та чоловіка. Син — її єдиний близький родич. Проте у Фонді соціального страхування його не вважають членом сім'ї померлої. Тепер чоловік через суд має доводити родинні зв'язки із матір'ю.

"Хвороба проходила дуже миттєво, гостро і 25 травня мама померла", - говорить син померлої лікарки Андрій Сорока.

Андрій Сорока,скріншот із відео


64-річна Ірина Федоришин понад 30 років працювала анестезіологом у реанімації. У квітні до неї потрапив чоловік з розшаруванням аорти. Пацієнт повернувся з Італії, експрес-тест показав негативний результат на COVID-19.

"На той час вона чергувала, була на нічному чергуванні, так сталося, що потрібно було пацієнта інтубувати. Вона працювала цілу ніч, працювала біля того пацієнта, але ми не знали, що пацієнт має COVID-19", - розповіла старша медсестра реанімації Львівської обласної клінічної лікарні Тереза Кіях.

Через п'ять днів пацієнт помер, але встиг заразити близько десятка медичних працівників. Шестеро медиків мали тяжкий перебіг коронавірусу і лежали в лікарні.

"В акті епідеміологічного розслідування чітко написано, що зараження відбулося, що вона заразилася, виконуючи свої професійні обов'язки", - зауважив син померлої лікарки.

Ірина Федоришин , скірншот із відео


За законом, якщо медик помирає від коронавірусу внаслідок зараження на роботі, родини можуть отримати компенсацію - 750 прожиткових мінімумів. Це понад півтора мільйона гривень.

У Фонді соціального страхування пояснюють, що коли є діти неповнолітні, неодружені та спільно проживають з батьками, їх заносять до кола сім'ї. Коли людина вже одружена і має власну сім‘ю — виходить спірне питання.

Нині син померлої лікарки готує позов до суду. Його адвокатка Ірина Сенюта каже, що проблема у тому, що сімейний кодекс чітко не прописує, кого у цьому випадку вважати членом сім'ї. Тож у різних інстанціях це трактують по-різному.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронакриза відпустить Європу набагато раніше і швидше: вже зрозуміло.

Як повідомляв Знай.uа навчальний рік 2020: коли почнеться і що говорять у Кабміні.

Знай.uа писав, Зеленський пообіцяв роздобути засіб від пандемії для України.