Вулиці Львова забуяли різнобарвними фарбами. Все через те, що у місті зацвіли автоматні мальви.

Світлинами цвітіння мальв поділилися на сторінці спільноти «Франківський район. Новини» у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що у Львові уже повним ходом цвітуть мальви. Вони оточили багатоповерхівки та тішать містян своїм неповторним ароматом та красою.

Фото: Solomia Rybotytska


«Мальви, це не тільки в селі. Мальви на Франику», – зазначає у коментарі до світлин Solomia Rybotytska.

Зазначимо, що Мальви це — рослини, що були одні з перших описані в літературі. Горацій згадував їх як компонент свого харчування, описуючи досить коротко: «Me pascunt olivae, me cichorea, me malvae» («Для мене харчем є маслини, цикорій та мальви»).

Мальва посідає чільне місце в українській народній культурі та фольклорі; вона згадується як обов’язковий елемент українського побуту, також, і у творах багатьох поетів. Наприклад, у пісні Володимира Івасюка та Богдана Гури «Балада про мальви».

Скріншот

Нагадаємо, що в акваторії Києва, у Дніпрі, все частіше помічають медуз та риб, які є типовими представниками морської фауни. Такі зміни мають непокоїти українців, наголошують в Асоціації рибалок України.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, на запорізькому курорті жінку віднесло на матраці у відкрите море.

Також Знай.uа писав, що на курорті під Одесою до берега прибило десятки мертвих птахів.