На Львівщині двоє людей опинилися на лікарняному ліжку через укус змій.

Про це повідомили у пресслужбі Державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Так, стало відомо, що у четвер, 30 липня, на Львівщині двоє людей потрапили на лікарняне ліжко через укуси плазунів.

Повідомляється, що о 16:59 год., до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Турківської центральної районної лікарні поступила жінка, 1970 року народження, мешканка с. Карпатське, Турківського району. Постраждалу укусила змія у праву ногу. Медики повідомляють, що стан жінки важкий.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube


Цього ж дня, о 20:18 год., надійшло повідомлення від чергової Бродівської центральної районної лікарні, про те, що в реанімаційне відділення поступив чоловік, 2002 року народження, з діагнозом — укус змії лівої ноги. Медики зазначають, що наразі стан потерпілого середньої важкості. Чоловік мешканець села Бовдури, Бродівського району.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу.

“Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10–15 метрів. Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть!” — застерігають рятувальники.

Нагадаємо, що одноокий котик продовжує боротися за життя.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі зупинилося серце маленького хлопчика, у якого з народження було багато вад.

Також Знай.иа писав, що медики провели складну операцію на обличчі дитини.