29 липня під час засідання Кабміну підтримано створення ботанічного заказника «Долина ірисів» та парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Адамівка»

«Долина ірисів» буде створена з метою збереження унікальної популяції півників сибірських (Iris sibirica L.), а також інших видів занесених до Червоної книги України.

Це рябчик шаховий (Frittilaria meleagris L.), пізньоцвіт осінній (Colchicum autumnale L.), осока Девелла (Carex davalliana Smith).
Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Адамівка» створюється для збереження визначних та цінних зразків паркового будівництва з колекцією деревних аборигенних та інтродукованих видів рослин і джерелами мінеральних вод.

Проєкти створення цих природоохоронних територій були розроблені Національного лісотехнічного університету України (Національний лісотехнічний університет України) під керівництвом І.М. Пацури та науковцями Львівського національного університету імені Івана Франка (ЛНУ ім. Івана Франка Офіційна сторінка) під керівництвом Л.О. Тасенкевич.

Нагадаємо, що у центральному парку культури і відпочинку “Дубовий гай” у Запоріжжі сталась пригода. Як повідомляють очевидці, вони розстелили покривало біля річки і через деякий час до них підібралася за описами велика змія.

Виходячи з наданих фотографій було виявлено, що городянам попався звичайний водяний вуж, який не представляє ніякої небезпеки для людей, так як є неотруйним. Зустріти його в запорізькому регіоні можна досить часто, однак на контакт з людиною не претендує і зазвичай відповзає.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Цікавим фактом стало те, що після заповзання на покривало вуж уповз у воду і успішно схопив велику рибу.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Франківчани змусили Марцінківа прибрати каву та цигарки з центру міста

Також портал «Знай.uа» писав, що Кияни відвоювали Протасів Яр у нахабних забудовників

Також портал «Знай.uа» писав, що Дніпрян відправлять у світ юрського періоду

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw