В середу 29 липня в Галичі місцеві жителі перекрили дорого національного значення Н-09 "Мукачеве - Львів".

Про це повідомляє інформаційний портал "Галка".

Так, згідно з інформацією близько 20 людина ходять по пішохідному переходу на вулиці Львівській. Причиною такого "бунту" стало бажання жителів звернути увагу влади, щоб було скасовано незаконне рішення сесії про затвердження списку на отримання допомоги сім'ям, які постраждали від стихійного лиха.

Протестувальники, скріншот з відео: facebook/ Володимир Теслюк


В результаті акції протесту на вулиці утворилися величезні пробки, однак люди періодично дозволяють водіям проїхати. На місці акції чергують патрульні.

Варто нагадати, що 22-23 липня Прикарпаття постраждало від повені, масштаби якого вражають. Були підтоплені 263 населених пункти, понад 13 тисяч житлових будинків пошкоджено, 20 будинків були зруйновані стихією. Крім того, не обійшлося без жертв - 4 людини загинули. Уряд пообіцяв допомогти постраждалим сім'ям та направило з державного бюджету 100 мільйонів гривень.

Родинам, які в результаті стихійного лиха втратили рідних, обіцяли виплатити по 200 тисяч гривень. Тим, хто залишився без житла — по 300 тисяч гривень. Також ще 20 тисяч гривень планувалося виплатити мешканцям, будинки яких вистояли, однак пошкодилися.

Geplaatst door Володимир Теслюк op Woensdag 29 juli 2020

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, улюблений курорт українців накрило градом
На Прикарпатті знову обрушилася негода. У популярному серед українців курортному місті Яремче випав потужний дощ, який супроводжувався градом, який побив весь урожай місцевим жителям.

Як повідомляв портал Знай.ua, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також Знай.ua писав Львівщину знову накрила негода, сильні дощі та град