На Львівщині останнім часом стало дуже популярним фігурне катання. Зараз все більше та більше батьків віддають своїм крихіток саме у цей вид спорту.

Про його особливості та перспективи у Львові розповіла директор школи фігурного катання «Bauer», яка функціонує на ТВК «Південний», Катерина Балінська, передає Гал-інфо.

Більшість діток які приходять до школи на льоді не стояли жодного разу. Саме тому викладачам доводиться навчати крихіток буквально з нуля. Наразі у Львові є чимало дітей, які хочуть займатися саме фігурним катанням.

Фото: Гал-інфо


"Ми дуже чекаємо на відкриття справжнього льодового комплексу зі ковзанкою спортзалами та хореографічними класами. Але навіть те, що є зараз, це максимальний результат, який можна отримати у Львові. В нас є власний спортивний та хореографічний зал, який розташований прямо території ковзанки, ковзанка на Південному надає нам вільні години виключно для учнів школи. Ковзанка у Новояворівську це звичайно добре, але добратися туди дітям, зважаючи на навчальний графік, досить важко", - розповіла тренерка.

Наразі школа має 4 групи, ще максимум дві може взяти восени. Наразі у школі поки що мало тренерів, тому вона фізично не може працювати більше. До того ж у тренерів є принцип не більше 10 дітей в одній групі. Такий підхід до навчання дає особливі результати

"Найбільше займаються фігуристи з групи «Спорт» - 70 годин на місяць, «аматори» та «юні фігуристи» трохи менше. Більшість наших учнів дівчата, поки що лише четверо хлопців, але сподіваємось їх буде скоро більше", - каже Катерина.

Зараз до школи запросили всесвітньовідомого тренера та танцюристку по трайбл ф’южн Кіру Лєбєдєву, яка розробить спеціальну програму, покликану розвинути пластику в дітей на ковзанах. Це буде унікальна програма, розроблена спеціально для львівської школи.

Фігурне катання - це не дешевий вид спорту. Максимальний абонемент в нашій школі група «Спорт», за 70 годин занять на місяць, коштує 4200грн, груап «Аматор» 2700грн (44 години тренувань), група «Юний Фігурист» 1500грн (16 годин).

Варто нагадати, що мешканка Франківщини та пишна красуня завоювала призи своєю вагою. Дівчина зважилася змінити свою фігуру і скинути вагу. В результаті пішли 16 кг і з'явився приз. Однак франківчанка не склала руки і обіцяє показати нові результати схуднення.

Знай повідомляв, що 16-річний житель Івано-Франківщини отримав призове місце на змаганнях з настільного тенісу.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що українська чемпіонка Ольга Харлан розповіла, як на неї подіяв карантин. Спортсменка поскаржилася, що позбулася багатьох нагород.