Лікарі вперше у Західній Україні прооперували пацієнтку під безопіоїдним наркозом.

Про це повідомив головний лікар львівської лікарні Олег Самчук на своїй сторінці у Фейсбук.

У 53-річної жінки було діагностовано багатовузлову фіброміому матки та кисту лівого яйника гігантських розмірів.

Єдиний метод лікування - операція. Однак вага пацієнтки - 140 кг при зрості 160 см (четверта ступінь ожиріння), а також супутні захворювання - гіпертонічна хвороба, хронічне обструктивне захворювання легень, варикозна хвороба нижніх кінцівок - не дозволяла застосовувати традиційний наркоз. Наслідки могли бути непередбачувані.

"Нашим анестезіологам на чолі з Наталією Мателінець довелося шукати альтернативний метод і вони бездоганно впоралися!", - пише задоволений лікар.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Під час 4-годинної операції одночасно працювало дві бригади: гінекологи робили екстирпацію матки, а хірурги видаляли величезну післяопераційну килу і робили пластику.

Операція минула успішно. Стан пацієнтки - задовільний.

Нагажаємо, що сім'я пенсіонерів на Прикарпаття просить допомоги у боротьбі з недугою. Про це розповіли у сюжеті телеканалу "НТК".

Сім'я Панькевичів з села Хлібчин Снятинського району раніше вже зверталася за допомогою до небайдужих людей. Тоді, завдяки добрим серцям їм вдалося зібрати кошти на відновлення зруйнованого будинку.

Любов Панькевич вдячна всім, хто допоміг її сім'ї і їй досить ніяково просити про допомогу знову, проте у неї немає іншого виходу. Нещодавно у жінки відірвався тромб і їй терміново потрібна операція з видалення вен на ногах.

Єдиний дохід родини це мінімальна пенсія чоловіка, тому жінка змушена просити допомоги.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Підліток без рук та ноги спробує переплисти Дніпро у Києві – назріває унікальний рекорд

Також портал «Знай.uа» писав "Лежать на брудних пелюшках і смокчуть гумові рукавички": як лікують новонароджених в Києві

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові трирічна принцеса закрилася в квартирі, рятувальники ахнули: "Мамочко, де ти?"

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw