На Львівщині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Сеника.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

26 липня — день народження Героя Небесної Сотні Сеника Романа. Його пам'ять ушанували у селі Наконечне Друге, Яворівського району. Тут провів дитинство та юність і саме тут він похований.

Фото: пресслужба ЛОДА


Рідні та друзі вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні спільною молитвою. На могилу Романа Сеника поклали квіти з нагоди 52 річниці від Дня народження.

Фото: пресслужба ЛОДА


Після цього у Львівській обласній адміністрації встановили стенд присвячений Герою із виставки “Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини” Музею визвольної боротьби України, що є відділом Львівського історичного музею. Ознайомитися з виставкою «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото: пресслужба ЛОДА

Романа Сеника було поранено 22 січня 2014 року біля стадіону «Динамо» на Грушевського під час Євромайдану, коли Роман стояв з прапором на передовій. Снайпер прострілив йому легеню та завдав важкого поранення в плече бронебійною кулею спеціального призначення.

Роман переніс кілька операцій у Київській міській клінічній лікарні № 17, втратив багато крові, йому довелося ампутувати руку. Проте ушкодження виявилися занадто важкими, і вранці 25 січня він помер у лікарні, не приходячи до тями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше путінські найманці жорстоко розправилися з пораненим днепрянином знущалися і знімали на відео

Як повідомляв портал "Знай.uа" "Зброю в руки боятися брати"- український воїн відновив страшні події під Слов'янськом, неможливо повірити.

Також повідомлялося, що 25 липня, виповнилося 6 днів з дня смерті Степана Чубенко. Смерті, яка показала, що в окупаційних військах людей немає. Є тільки звірі, які за хрусткі папірці готові піти на будь-який злочин, і людське життя для них нічого не варто.