Львів'янка маючи власного сина стала мамою спочатку для двох, а потім для дев'яти дітей різного віку.

Жінка на власному досвідові побачила, що таке бути мамою-вихователькою у дитячому будинку сімейного типу, де понад п'ять дітей, і прийомною мамою, передає Galnet.

Дехто з вихованців уже виріс та пішов у доросле життя. Зараз з львів'янкою Оксаною живе п'ять прийомних дітей, чотири хлопці та одна дівчинка.

"Прийомна сім'я це сім'я, або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського пікування",- пояснює Оксана.

Фото: Galnet


Ідея про усиновлення дітей з'явилася ще шість років тому. Син жінки був уже досить дорослим, тому вона мала багато часу. У свій вільний час вона допомагала волонтером у дитячих будинках. Там вона і здружилася з Анею та Павлом, які були сестрою та братом, їм саме шукали прийону сім'ю.

Рідня жінки одразу підтримала таку ініціативу. Оксана зазначає, що одразу себе потрібно підготувати до того, що діти з інтернату інші. Адже у досить ранньому віці їм довелося пройти нелегкий шлях.

Жінка згадує, що у перші місяці життя з прийомними дітьми їй довелося вчити їх того, що для неї здавалося звичними речами

"Наприклад чистити картоплю, чи що речі перед пранням потрібно сортувати по кольорах, що коли ти чогось хочеш, то це можна просити. У них є страх, що їм можуть відмовити. Тому батькам варто відкинути очікування та запастися терпінням, включити креативність, щоб знайти підхід", - зазначила жінка.

Фото: Galnet


За два роки з прийомними дітьми жінка захотіла ще більшу сім'ю. Після цього жінка пішла у міську раду, аби написати заяву і стати мамою-вихователькою у Будинку сімейного типу. Пройшла всі необідні комісії та навчання.

"Я наважилася об'єднати дві сім'ї, і тепер вже будо дев'ятеро дітей. За час коли ми жили одна дитина повернулася у свою біологічну сім'ю, хтось подорослішав і пішов у самостійне життя. Зараз я живу з п'ятьма дітками, це близнята Петро і Павло - їм скоро буде дванадцять, і брати з сестрою Ігор, Богдан та Олеся", - говорить жінка.

Жінка розповіла, що усім хто планує взяти з інтернату від п'яти до десяти дітей держава виділяє житло - це називається Дитячий будинок сімейного типу. Також в такому випадку держава допомагає й фінансово.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, що маленьких киян пустили в дитячі санаторії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" чернівчанка на євроблясі збила дітей на велосипедах, все дуже погано.

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві з притулку втекла 17-річна красуня.