Цьогоріч Львів перетворився на справжній Прованс, тут у місцевому ботанічному саду заквітла чарівна та ароматна лаванда.

Про це повідомили на сторінці Львівського національного університету імені Івана Франка у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що у Львові у ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка розквітла лаванда.

У ботсаду Львова розквітла лаванда


Взагалі лаванда - символ півдня Франції та улюблениця парфумерів усього світу. Рослина надзвичайно декоративна і завдяки значному вмісту ефірних олій, з античних часів має широке практичне застосування.

Наукова назва лаванди походить від латинського слова “lavare”, що означає “мити”, “купати”. Зокрема, древні греки та римляни застосовували лаванду як незамінний додаток до купелі та трав’яних ванн. Також її використовували як парфуми і вона була інгредієнтом фіміаму та бальзамів для муміфікації.

У ботсаду Львова розквітла лаванда


“Стійкий насичений аромат лаванди заспокійливо діє на левів та тигрів, тому в старі часи рослина була засобом для їхнього приручення. Великі ж художники минулого, як, наприклад, Пітер Пауль Рубенс, використовували її в якості поліпшувача кольору фарб у своїх картинах”, – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На Франківщині також розквітли кущі лаванди.Повідомляється, що в селі Коршів Коломийського району розквітло лавандове поле, подивитися на яке масово з'їжджаються туристи.

Така краса з'явилася завдяки місцевому жителю Івану Коцабі, який разом з дружиною доглядає за сімома тисячами кущами лаванди.

Чоловік розповів, що створити поле лаванди їх з дружиною спонукала пасіка, адже вони хотіли зробити лавандовий мед, який дуже корисний для здоров'я. Крім лавандового меду, сім'я Коцаби також почала виготовляти лавандову олію.

Спочатку сімейство посадило всього 10 кущів, однак через три роки їх кількість зросла до 7 тисяч. Для догляду за лавандою вони використовують механічну обробку і ніякої хімії.

Нагадаємо, раніше у Львові після дощу зацвіли троянди

Як повідомляє портал "Знай.uа" киян кличуть помилуватися унікальним тюльпановbv деревом

Також "Знай.uа" писав, що поле під Франківськом покрив величезний білий "килим", і це не сніг