На Львівщині в одному з сіл місцеві жителі помітили стихійне сміттєзвалище, сюди масово звозять побутові та будівельні відходи та навіть, рештки тварин.

Про це йдеться у сюжеті "Секретні матеріали".

Так, на Львівщині у районі Білогорща виявили справжнє стихійне сміттєзвалище. Сюди масово звозять пластикові пакети, будівельні матеріали, папір та скло, залишки їжі та навіть рештки тварин.

Скріншот



Місцеві жителі не на жарт переймаються ситуацією, що складала, адже це спричиняє забруднення ґрунтів та потрапляння нечистот у підземні води і робить їх непридатними до вживання.

На цьому сміттєзвалищі вже навіть кілька разів виникали пожежі, після цього місцеві жителі почали бити на сполох, і в'їзд на територію перекрили. Але територію не прибрали та так і не виявили порушника.

Скріншот


Ліквідацією смітника має зайнятися міська рада Львова. Проте там заявили, що поки що звалище є речовим доказом для правоохоронців.

"Ми готові продезінфікувати місце, де було це стихійне сміттєзвалище, ми готові провести утилізацію цих тваринних відходів, але організація ліквідації сміттєзвалища лежить на органах місцевого самоврядування", каже Ростислав Волошин, перший заступник начальника головного управління Держспоживслужби у Львівській області.

Близько за п'ятсот мерів від сміттєзвалища розташовані людські будинки, через те що ґрунтові води тут розташовані високо, а центрального водопостачання немає люди користуються водою в власних свердловин, тому існує небезпека для їх здоров'я.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Скріншот



"Будівельні відходи несуть найменшу небезпеку, а от тваринні рештки, вони можуть розкладатися та забруднювати підземні ґрунтові води і часом вони можуть потрапляти до водопостачання", розповіла еколог Ольга Мелень-Забрамна.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів тематичну селекторну нараду з керівниками профільних відомств, головами областей і водохозяйств західного регіону, на якій також був присутній голова Дністровського БУВР Роман Михайлюк. У рамках наради було вирішено, що на Франківщині збудують сміттєпереробний завод.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Оболоні в Києві планують встановити нові контейнери для збору та сортування сміття. Подібний захід проходить в рамках пілотного проекту по впровадженню роздільного збору відходів. Раніше ідентичні баки були встановлені на лівому березі.

Також, "Знай.uа" писав, що житель Берегова Віктор Бучинський, який створив сортувальний центр "Кольорові баки" не проходить повз потенційного вторинної сировини. На цей раз чоловік хотів порибалити на річці Тиса, а замість цього зайнявся прибиранням водойми.