На Львівщині сфотографували комету Neowise, вона одна з небагатьох, кого можна неозброєним оком побачити в XXI столітті.

Про це повідомляє інформаційний портал УНІАН.

Так, стало відомо, що недалеко від Львова в селі в Пустомитівському районі вдалося сфотографувати комету Neowise. Варто відзначити, що це одна з небагатьох комет, яку можна побачити неозброєним оком у XXI столітті.

Комета, фото: Уніан


Повідомляється, що комета Неовайз вже 23 липня віддалиться від Сонця і максимально наблизиться до Землі. Важливо, що ніякої загрози вона не представляє. Вона пролетить за 103 мільйони кілометрів від нашої планети.

Комету можна побачити після заходу і незадовго до світанку. Для цього потрібно дивитися трохи вище горизонту за напрямом на північ, північний схід. Якщо вам пощастить побачити Неовайз, ви помітите, що вона виглядає нерухомою і не занадто великою. Річ у величезній відстані.

Комета, фото: Уніан


Щоб знайти комету, потрібно орієнтуватися на "ківш" Великої ведмедиці: комета буде летіти трохи нижче нього. 23 липня вона наблизиться до Землі на відстань приблизно 103,5 млн км Це унікальний шанс побачити цю комету, адже наступного разу вона опиниться на такій близькості до Землі і лише через 6800 років.

Зазначимо, що комети являють собою невеликі небесні тіла, які обертаються навколо Сонця. Вони складаються з льоду, пилу і каменів. Наближаючись до Сонця, комети починають танути, утворюючи хвіст з газу і пилу. Саме завдяки цьому їх буває видно з Землі.

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Перші снігопади: українців попередили про погоду Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

До речі, ужгородський фотограф зробив зачаровуючі знімки комети. Для того щоб зробити такі прекрасні знімки, талановитому фотографу довелося їхати на Радванський кар'єр. Там за його словами розташовувалася найкраща точка для спостережень за незвичайним небесним тілом.

Також за словами Олександра, якщо зірки зійдуться і комета не розпадеться на безліч дрібних частин - то ближче до 22-го числа можна буде розглянути її краще усього, комета буде пролітати ближче всього до нас.