У Львові відомого хірурга спіймали на хабарництві через, що йому довелося сплатити штраф.

Про це повідомляє інформаційний портал ZAXID.NET.

Так, стало відомо, що відомого львівського хірурга Ярослава Зборівського затримали на хабарі. Ця пригода сталася 29 травня, після чого справу передали до суду.

Личаківський районний суд призначив 25,5 тис. грн штрафу відомому львівському хірургу, завідувачу першої хірургії Львівської обласної клінічної лікарні Ярославу Зборівському, якого навесні впіймали на хабарі у 21,5 тис. грн. Медик уклав угоду із прокурором, в якій визнав свою провину і погодився на таке покарання.

Фото Національної поліції


Слідство встановило, що хірург домовився про 800 доларів хабаря за проведення медогляду та видачу документів про хворобу. Такий документ хотіли отримати родичі призовника, щоб його визнали непридатним до військової служби.

Зборівського затримали у робочому кабінеті у момент отримання першої частини хабаря – 21,5 тис. грн. У службовому кабінеті завідувача відділення також виявили готівку у різній валюті: 150 тис. грн, 600 доларів США та 400 євро.

Зазначимо, що хірурга Ярослава Зборівського судили за ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом), згідно з якою покарання становить штраф від 12,7 тис. до 25, 5 тис. грн або ув’язнення до трьох років.

У Харкові також сталася подібна історія. Там, 14 липня затримали голову військово-лікарської комісії під час отримання другого траншу хабаря у розмірі 700 доларів (18 961 гривень).

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що голова військово-лікарської комісії, яка є директором одного з медичних закладів Харківської області вимагала хабар від батьків за виготовлення документів про непридатність сина до проходження військової служби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, раніше У Києві викладач військового ліцею попався на мерзенної схемою - взував в берци в обмін на конверт

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі лікар попався на великому хабарі, але зняти халат не може змусити навіть суд - обдирала медсестер і пацієнтів

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові дружок Кернеса прогорів на "смішній" хабарі - мандат і 12 тисяч в кишені