Офіцеру з Львівщини посмертно присвоїли звання Героя України. Відповідний указ з'явився на сайті президента України 13 липня.

Повідомляється, що загиблому на Луганщині офіцерові, уродженця Львівської області, Трасу Матвіїву вручили вищий знак відмінності "Золоту зірку".

"За героїзм і мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народ постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" МАТВІЇВУ Тарасу Тарасовичу - молодшому лейтенанту (посмертно). Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ" - написано в указі президента України.

Указ про присвоєння Трасу Матвіїву звання Героя України, скріншот: Сайт президента України

Молодший лейтенант Тарас Матвіїв загинув 10 липня під час обстрілу російськими бойовиками позицій ВСУ в районі села Троїцьке Луганської області.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Окупанти використовували заборонені міномети калібру 82 і 120 мм. Одна з мін потрапила в бліндаж, де перебували двоє українських солдатів. Тарас Матвіїв витягнув обох бійців і доставив їх в безпечне місце.

Однак у цей час ще одна міна впала недалеко від Тараса і уамками завдала йому важкі поранення, від яких боєць помер.

У прес-службі Львівської ОДА повідомили, що похорон Тараса Матвіїва пройде в середу, 15 липня.

Тарас Матвіїв, фото: Facebook

Нагадаємо, що на Львівщині раптово помер молодий чиновник

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Франківську померла медик дитячої поліклініки

Також,"Знай.uа" писав, що помер легендарний гравець і тренер Шахтаря