У Золочеві, що на Львівщині Московський патріархат у незаконний спосіб під виглядом будівництва індивідуального житлового будинку намагається побудувати храм на вулиці Труша.

Про це пише "Четверта студія".

Як стало відомо, Золочівська міська рада ухвалила звернення про заборону діяльності Православної церкви Московського патріархату.

За це рішення 10 липня 2020 року на позачерговій сесії міськради проголосували усі присутні депутати міської ради та міський голова.

Як повідомив міський голова Золочева Ігор Гриньків, у Золочеві Московський патріархат у незаконний спосіб під виглядом будівництва індивідуального житлового будинку робить спробу будувати храм на вулиці Труша.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Така спроба обману Золочівської громади дуже збурила усіх. У Золочеві ніколи не було і немає релігійної громади чи релігійної організації Московського патріархату. Тому будівництво церковної споруди тут суперечить інтересам громади. Прийняте нами звернення про заборону діяльності Православної церкви Московського патріархату надіслано Президентові та Голові Верховної ради України", – зазначив Ігор Гриньків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Віра вірою, а безпека понад усе — ПЦУ скасувала хресну ходу

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Львівщині священик роками торгував зброєю під носом у церкви

Також «Знай.uа» писав, що На Тернопільщині попам дарують золоті хрести, поки українці сивіють над мінімалкою