На Західну Україну знову обрушилася дощова стихія, яка наробила чимало біди в регіонах.

Найбільше в результаті цього постраждали Волинь, Рівненська та Львівська області, передає ГУ ДСНС України.

Так через потужну стихію більше ста населених пунктів залишилося без світла. Також в результаті цього затопило дороги і приватні будинки. У Рівненській області у містах Корець та Острог через сильний вітер дерева впали на житлові будинки. На щастя в результаті цього обійшлося без жертв.

Фото: прес-служба ГУ ДСНС


На Волині стихія забрала життя 31-річного чоловіка. Трагедія сталася увечері 11 липня в Горохівському районі. Відомо, що чоловік рибалив на ставку в той момент, коли в нього влучила блискавка. Його намагалися врятувати інші рибалки, проте всі спроби виявилися безрезультатними.

Фото: прес-служба ГУ ДСНС


Синоптики розповіли, що найближчу добу ситуація в перерахованих регіонах буде залишатися небезпечною. В цей період на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується підйом води на 0,3-1,3 м над рівнями. При сильних дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фото: прес-служба ГУ ДСНС


Також через дощі очікується підвищення рівня води на річках басейнів Прута та Сірета на 0,2-0,7 м над рівнями. В гірських районах існує загроза сходу селевих потоків.

Фото: прес-служба ГУ ДСНС

Нагадаємо, шалена стихія накриє харків'ян градом і грозами - не забудьте парасольки

Як повідомляв Знай.ua , накриє спека і посуха: синоптик розповів, яка погода в серпні чекає українців