У Львові під вагонкою на будівлі гниє унікальна мозаїка.

Про це повідомляється на сторінці спільноти Ukrainian Modernism у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що 11 років тому магазин “Фуршет” незаконно реконструював будівлю. У результаті цього вони закрили монументальний шедевр металевою вагонкою. Зраз містяни вимагають від міської влади повернути місту мистецький твір – відкрити мозаїку художника Романа Патика.

“11 років під вагонкою. Знайомтесь – це “Імпульс і контроль”, єдина у Львові мозаїка художника Романа Патика. Мало хто її бачив, бо 11 років тому Фуршет незаконно реконструював будівлю і закрив монументальний шедевр металевою вагонкою”, - сказано у повідомленні.

Фото: Ukrainian Modernism


Зазначимо, що Роман Патик це учень і племінник Володимира Патика, автора відомої мозаїки “Риби”. Цю мозаїку минулого року знищив забудовник, тоді це наробило чимало галасу. Зараз художник разом зі своїми колегами намагаються відновити мозаїку після її знищення.

“А чому ніхто не потурбується про мозаїку пана Романа? Її навіть відновлювати не треба, просто зняти вагонку. Шановні Андрій Садовий, Андрій Москаленко, поговоріть, будь ласка, з Фуршет – Furshet по вулиці Сахарова, 45. Мистецтво має радувати людей, а не гнити під вагонкою“, – зазначається у дописі.

11 років під вагонкою. Знайомтесь - це "Імпульс і контроль", єдина у Львові мозаїка художника Романа Патика. Мало хто її...

Geplaatst door Ukrainian Modernism op Vrijdag 10 juli 2020

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше дніпряни поселили Шухевича в центрі міста

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві знову можуть закрити метро

Також, "Знай.uа" писав, що Кернес посадить маленьких харків'ян на гойдалки за 160 мільйонів