Абітурієнтів з тимчасово окупованих територій запрошують до українських вишів.

Про це йдеться на сторінці Міносвіти.

Так, стало відомо, що Міністерство освіти і науки (Міносвіти) спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) презентували сторінку, де абітурієнти з окупованих територій зможуть ознайомитися з умовами вступу до українських вищих навчальних закладів.

Університет ім. Івана Франка. Фото: відкриті джерела.


Зазначимо, що тепер вступники з Криму та Донбасу можуть вступати до українських закладів без складання ЗНО. Для вступу їм потрібно скласти ДПА з української мови та історії України й третій вступний іспит, який залежить від обраної спеціальності.

Окрім спеціальної сторінки також запускають промокампанію, яка має на меті привернути увагу вступників з тимчасово окупованих територій. Наразі вже створено відеоролики та зовнішню рекламу програми спрощеного вступу.

“Завдяки освітнім центрам створено всі умови для комфортного вступу, і мешканці тимчасово окупованих територій мають про це знати. Для них це шанс отримати якісну освіту і реалізувати себе в майбутньому”, – йдеться в повідомленні.

Вступники, які бажають узяти участь у конкурсі на бюджетні місця, мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах:

- вступники з Криму – не пізніше ніж 20 серпня;
- вступники з Донбасу – не пізніше ніж 22 серпня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, школярів більше не будуть навчати так, як раніше що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.uа" , чотири курортні країни відкривають кордони для туристів де зможуть відпочити українці влітку

Також Знай.uа" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня.