На Львівщині збираються відкрити музей збитих літаків часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Так, стало відомо, що у селі Хоросно під Львовом планують відкрити музей збитих літаків часів Другої світової війни. Спочатку музей буде складатися з приватної колекції львівського дослідника, засновника проєкту Explorer Lviv Андрія Риштуна. Зазначається, що облаштування колекції в музей планують завершити до кінця цього року.

Фото: Facebook-сторінка Андрія Риштуна


Андрій Риштун збирай всі ці деталі від літаків під час пошукових експедицій.

“У нас є вже більш ніж 10 різних літаків. Хоча літаками це важко назвати, це такий кульочок з супермаркету, де лежать маленькі частинки заліза. Але для нас все це цінне і дороге. Вони пов’язані з історією конкретного місця, конкретних людей і конкретного борту. Є двигуни від Junkers 52, нам їх подарували. Є кисневі балони, інші цікаві деталі”, – розповів Андрій про експонати майбутнього музею.

Фото: Facebook-сторінка Андрія Риштуна


Дослідник розповів, що таких літаків дуже багато у Карпатах. Торік дослідники нарахували більше двох десятків, а цього року додалися нові знахідки. Такі літаки допомагають знаходити місцеві жителі, вони самі розповідають дослідникам, де слід проводити пошукові роботи.

Цими вихідними команда Explorer Lviv дослідила німецький бомбардувальник HE-111(Heinkel) у Карпатах біля Долини. Літак, що летів з Кросно в Чернівці, розбився внаслідок поганих погодних умов.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Фото: Facebook-сторінка Андрія Риштуна

Нагадаємо, Археологи в Києві розкопали унікальний дохристиянський некрополь.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені знайшли герметичний свинцеву труну віком у півтора тисячоліття

Також,"Знай.uа" писав, що археологи назвали справжнє призначення "Стіни Чингісхана"