У Львові вже поступово послаблюють карантинні заходи. Цьогоріч завершити навчальний рік вдалося дистанційно, але вже незабаром шкільні канікули закінчаться. Але поки що невідомо коли знов у нормальному режимі запрацюють школи та дитячі садочки.

Про те що буде зі школами Львівщини надалі розповіда керівниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, передає ZAXID.NET.

Поки невідомо, що буде з Львівським школами починаючи з першого вересня, все залежить від епідеміологічної ситуації в країні та регіоні. Зараз управління освіти разом з львівськими вчителями розроблять кращі різні моделі початку навчального року.

"Коли відбувалося навчання під час карантину з використанням технології дистанційного навчання, ми побачили, де в нас є проблема. І власне оцей період літніх канікул – це час, коли ми можемо попрацювати над моделями. І можемо попрацювати з вчителями для того, щоб у випадку, якщо ми приходимо до школи, розпочинається навчальний рік, але, наприклад, в жовтні чи листопаді місяці знову буде карантин – щоби ми не були несподівано заскочені, щоби вчителі вже були готові дистанційно працювати з учнями, аби учні були готові", - зазначила Зоряна Довганик.

Зоряна Довганик


Зараз у Львові розроблені програми дистанційного навчання для вчителів. Тут будуть працювати вчителі молодшої школи, тому що під час карантину саме там була найбільша проблема. Також вже напрацьована програма для старшої школи, і після 20 липня такі програми будуть стартувати.

"За час літніх канікул це будуть дистанційні курси для вчителів середньої школи. І для початкової школи ми плануємо, що це будуть навчання такі очні. І з початком навчального року, я думаю, що якщо ми підемо до школи і все буде добре – діти все ж таки будуть мати хоча б один день в тиждень такого онлайн-навчання дистанційного. Не для того, щоби перевести школу на онлайн-навчання, а для того, щоби діти могли також підготуватися", - говорить чиновниця.

Зоряна Довганик впевнена, що така ініціатива допоможе учням навчатися у будь-яких умовах. Адже практично щороку у школах призупиняють навчальний процес, на період епідемії грипу. В такий період зазвичай дистанційного навчання не було, а викладачам згодом доводиться ущільнювати навчальний матеріал, через що йшло велике навантаження на учнів.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", чотири курортні країни відкривають кордони для туристів — де зможуть відпочити українці влітку

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня