Стало відомо про те, що у Львові вперше провели операцію з пересадки серця. Цей момент був зафіксований на камеру.

Таким чином, повідомляється, що посмертний донор раніше віддав ще й дві нирки. Провели операцію в лікарні медичної допомоги Львова. Трансплантацію серця проводили вперше. Про це розповів головний лікар медустанови Олег Самчук на своїй сторінки в Facebook.

Це відбулося🤩 Щойно вийшли з операційної. Серце і дві нирки. Три врятовані життя. ❤️ Серце отримав 57-річний Віктор із Житомирщини. Раніше він був машиністом, але вже 5 років як не працює. Із ладу серце вивів інфаркт, полікувати його уже було неможливо, єдиний вихід - замінити. На вчорашній день серце у Віктора було збільшене втричі. Фракція викиду - 15. Воно уже ледь билося. Нирки отримали двоє чоловіків - киянин і тернопільчанин. Перший на діалізі встиг побути лише тричі - так швидко йому пощастило отримати орган✨ інший на операцію чекав кілька років. Каже, після неї поїде на море✨ Донором для одразу трьох пацієнтів став 58-річний львів’янин. Він упав з висоти, травми несумісні з життям. Після констатації смерті мозку, його сестра і мама дали згоду на донорство. Основним аргументом ухвалити таке рішення було розуміння, що навіть, якщо їхню рідну людину уже не врятувати, його органи продовжать жити, а він - разом із ними. Від себе, а також від імені реципієнтів, їхніх родин та медпрацівників дякую за це непросте рішення, завдяки якому продовжать жити три людини🤍 Знаєте, ще рік тому мені казали, що трансплантація в Україні неможлива. Але це неправда. Завдяки фантастичним людям, які міняють цей світ і людські долі! Щаслива бути серед вас🤍

Geplaatst door Iryna Zaslavets op Vrijdag 3 juli 2020

Донором став п'ятдесятивосьмирічний житель міста Львова, який отримав травми, які були несумісні з життям. Він впав з величезної висоти. Медики констатували смерть мозку, а це пряме показання до трансплантації.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Його мати і сестра дали згоду на те, щоб його органи використовували для того, щоб врятувати інших людей.

Керівник ГО "IDonor" Ірина Заславець у себе в Facebook написала про те, що чоловік, який отримав нове серце раніше працював машиністом, але, вже п'ять років не працює там. Йому 57 років, його звуть Віктор, і родом він з Житомирської області.

Недавній інфаркт вивів з ладу його серце, і єдиний метод – замінити. На вчорашній день серце у Віктора було збільшено втричі. Фракція викиду – 15. Воно вже ледве билося.

Крім того, Ірина розповіла, що у донора, крім серця, взяли на пересадку дві нирки.

Нагадаємо, рак з'їдає п'ятирічну українку, батьки благають про допомогу.

Як повідомляв Знай. ua, вбита горем мати благає врятувати сина.

Також Знай. ua писав, що дворічного українця вбиває страшна хвороба, потрібна трансплантація.