3 і 4 липня ситуація з паводками в західних областях України може змінитися. ДСНС і Укргідрометцентр попередили українців про можливий підйом рівня води. Про це пише Варта1 з посиланням на ДСНС.

В басейнах річок Сян та Дністра очікується підвищення рівня води на 0,2-1,0 метр від рівнів, зафіксованих 2 липня. Крім того, в Закарпатті у верхів'ях річок і малих водотоках очікуються швидкі підйоми рівня води на 0,5-1,0 метр. Тому в найближчі дні варто очікувати підтоплення місцевостей, розташованих у низинах. Також очікуються і селеві потоки та зсуви ґрунту. Рятувальники обіцяють уточнювати гідрологічні прогнози по мірі зміни ситуації в регіоні.

Крім того, рятувальники розповіли, що протягом 3 і 4 липня буде проходити незначне підвищення рівня води в річці Латориця з-за невисокої паводкової хвилі. Там рівень води підніметься на 1-1,5 метра.

Варто відзначити, що синоптики знову прогнозують Прикарпаттю паводки з-за дощів. 2 і 3 липня в області очікуються сильні зливи з грозами, що може погіршити ситуацію з затопленнями. Крім того, жителів Івано-Франківщини попередили про підвищення рівня води в річках.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в прикарпатті очікуються нові паводки і дощі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Знай писав, що повінь на Прикарпатті зруйнував мости і дороги.

Нещодавно Знай передавав, що на Франківщині врятували притулок для тварин.