У Львові хворим на COVID-19 лікарям відмовляються робити ПЛР-тести.

Про це повідомила на сторінці спільноти «Сама «швидка» допомога» у ФБ лікар Ірина Тиводар.

Так, стало відомо, що у Львові лікарю швидкої допомоги, яка захворіла і 5-й день перебуває вдома з діагнозом «ГРВІ», відмовили у проведенні ПЛР-тесту.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube


«Ввечері, після чергування в мене піднялась температура, з’явився кашель, загальна слабість. Зранку я зателефонувала до сімейного лікаря, щоб відкрити лікарняний лист і зробити тест ПЛР. Лікарняний мені відкрили, а от на рахунок ПЛР-тесту було відмовлено, у зв’язку з тим, що немає матеріалу для забору тесту, і невідомо коли буде, а ІФА- тестування в нашій поліклініці не проводиться, хоча медикам, як обіцяє наша влада, має проводитись що 14 днів», - розповіла лікарка.

Жінка вже 5-й день хвороби сидить вдома з діагнозом ГРЗ. При цьому чоловіку хворого медика, який також працює на швидкій допомозі, не відкривають лікарняний. Таку позицію пояснюють тим, що він офіційно «не контактував з хворим на коронавірус.

«Всі заяви нашого керівництва про безкоштовне тестування і КТ діагностику медиків, які допомагаючи іншим, захворіли самі, на моєму досвіді виявились лише мильною бульбашкою. Всі свої проблеми мусиш вирішувати сам і за власні кошти», – наголошує у своєму дописі медик.

Скірншот

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Моз однією картинкою показав українцям "пляжні" правила на літо 2020.

Як повідомляв Знай. ua, Шмигаль заборонив школярам улюблена літня розвага.

Також Знай. ua писав, що "Слуги народу" відкупляться за загибель медиків на роботі за 1.5 млн грн.