Львів'яни вшановують пам’ять відомого оперного співака та українського захисника Василя Сліпака.

Про це повідомляє інформаційний портал 4 студія.

Так, у понеділок 29 червня виповнилося рівно 4 роки з дня смерті Василя Сліпака – українського оперного співака і воїна, захисника України.

Василь Сліпак був українським оперним співаком, також він був солістом Паризької національної опери, волонтером, учасником бойових дій під час війни на Сході України з позивним «Міф».

Сліпак був успішним оперним співаком, а коли на Донбасі почалася війна, він створив благодійну організацію «Fraternité Ukrainienne/Українське братство», допомагав українським захисникам. Згодом він познайомився із вояками Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», і долучився до них.

Фото: 112. ua


Сліпак тричі був на фронті. Уперше поїхав на війну у травні 2015 року. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Повернувся пораненим. Вдруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне, на лінію зіткнення, у жовтні повернувся до Парижа. В червні 2016 року знову поїхав на Донбас. Планував залишитися там на півроку. Але 29 червня 2016 року загинув у бою від кулі ворожого снайпера.

Видатного оперного співака та справжнього патріота України поховали на Личаківському кладовищі Львова. У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоєно звання Героя України.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, дивовижні кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби у районі ООС

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські військові на Донбасі збили ворожий безпілотник – шпигував на підступах до Мар’їнки, звіт ООС.

Також "Знай.ua" писав, розпізнати міни і захиститися від обстрілів армії Путіна — ЗСУ кинулися на допомогу юним українцям, ці знання рятують життя.